هزينه‌هاي زندگي در استانبول چگونه است؟

ساخت وبلاگ

هزينه‌هاي زندگي در استانبول چگونه است؟

هزينه‌هاي زندگي در استانبول چگونه است؟ ترکيه از آن دسته از کشورهايي است که افراد زيادي خواهان زندگي در آنجا هستند. چرا که هزينه‌هاي زندگي در استانبول نسبت به ايران در برخي از موارد مانند اجاره خانه بسيار کمتر است. خيلي از افراد که قصد سفر و يا مهاجرت به استانبول را دارند قبل از رفتن از ما مي‌پرسند که اوضاع در استانبول چگونه است؟ هزينه‌ها در استانبول به چه شکل است؟ براي اينکه با هزينه‌هاي زندگي در استانبول آشنا شويد تا بدانيد هزينه‌هاي زندگي در استانبول چگونه است.  با ما همراه باشيد.

استانبول را مي‌توان به عنوان يک شهر ارزان براي زندگي نسبت به ديگر شهرهاي جهان در نظر گرفت. شهر استانبول جدا از اينکه بزرگ‌ترين و محبوب‌ترين شهر ترکيه است، بزرگ‌ترين مرکز فرهنگي و مالي ترکيه نيز به حساب مي‌آيد. استانبول به عنوان پلي شناخته مي‌شود که آسيا را از نقطه نظر فرهنگي و جغرافيايي با اروپا پيوند مي‌دهد. استانبول يک شهر بزرگ با جمعيت بسيار زياد است که معمولا مي‌توانيد هر زمان که به آنجا سفر مي‌کنيد، انتظار شلوغ بودن آن را داشته باشيد. همچنين استانبول يکي از 20 شهر پر بازديد جهان است.

نظر سنجي هزينه‌هاي زندگي در استانبول در سال 2020 در رتبه 156 از 209 شهر جهان قرار گرفته است. نظر سنجي هزينه‌هاي زندگي نيز هزينه‌هاي بيش از 200 مورد را در مقايسه با هزينه‌هايي مانند مسکن، حمل و نقل، غذا، لباس، کالاهاي خانه، سرگرمي و موارد ديگر اندازه گيري مي‌کند.

از آنجايي که نرخ ارز بسيار خوبي بين لير ترکيه و ساير ارزهاي اصلي وجود دارد، تجربه يک سبک زندگي ارزان، آسان و شايد لوکس در استانبول براي بسياري از مهاجران و تازه واردين استانبول از کشورهاي ثروتمند بسيار آسان است. قبل از شروع بررسي متوسط هزينه‌هاي زندگي در استانبول، بايد بر روي برخي از عوامل تمرکز کنيم و با ترکيه و آب و هوا و مردمان آن آشنا شويم.

ترکيه چگونه کشوري است؟

ما قرار است درد اين مقاله به سوال هزينه‌هاي زندگي در استانبول چگونه است پاسخ مناسبي ارائه دهيم. ترکيه يک کشور اوراسيايي در خاورميانه است به اين معني که قسمتي از آن در اروپا و قسمتي از آن در آسيا قرار دارد. آن قسمت از کشور ترکيه که در اروپا قرار دارد، جزو کشورهاي توسعه يافته محسوب مي‌شود. اگر بخواهيم در مورد موقعيت جغرافيايي اين کشور صحبت کنيم بايد بگوييم که از سه طرف به دريا راه دارد. ترکيه از شمال به درياي سياه، از جنوب به درياي مديترانه و از غرب به درياي اژه راه دارد.

 همسايگان کشور ترکيه از شرق: ايران، آذربايجان، ارمنستان و گرجستان است؛ و از شمال غربي به: يونان و بلغارستان و از جنوب شرقي با سوريه و عراق است. پايتخت کشور ترکيه شهر آنکارا است ولي بزرگترين شهر آن استانبول است. کشور ترکيه يک کشور بسيار زيبا است و يک انتخاب عالي براي بسياري از توريست‌هاي داخلي و خارجي است.

آب و هواي کشور ترکيه چگونه است؟

کشور ترکيه جزو کشورهاي پر باران محسوب مي‌شود و يک گزينه عالي براي افرادي است که علاقه زيادي به آب و هواي معتدل دارند. گرم‌ترين ماه در اين کشور را مي‌توان ماه مي ‌ خشک‌ترين ماه را ماه‌هاي آگوست و جولاي دانست.

جمعيت ترکيه چقدر است؟

ترکيه از آن دسته کشورهاي پر جمعيت است که حدود 80 ميليون نفر جمعيت دارد. مرکز آمار اين کشور پيش بيني کرده است که ترکيه تا سال 2040 حدود 100 ميليون جمعيت خواهد داشت. بيشتر جمعيت ترکيه در مناطقي که کشاورزي، تجارت و صنعت رونق دارد، متمرکز شده‌اند. شهرهايي مانند استانبول، آنکارا، ازمير، بورسا و آنتاليا جزو پرجمعيت‌ترين شهرهاي ترکيه و شهر تونجالي جزو کم جمعيت‌ترين شهر ترکيه محسوب مي‌شود.

مردم ترکيه چگونه مردماني هستند؟

مردمان کشور ترکيه بسيار خون گرم، مهربان و مهمان نواز هستند و از نظر فرهنگي شباهت زيادي به ما ايرانيان دارند. در کشور ترکيه فرهنگ‌هاي متنوعي به چشم مي‌آيد آن هم به علت مهاجرت‌ها و تهاجم‌هايي که در اين کشور رخ داده است.

در کشور ترکيه خانم‌ها بعد از ازدواج از نام خانوادگي همسر خود استفاده مي‌کنند. اگر بخواهيم از موسيقي اين کشور ياد کنيم بايد بگوييم که موسيقي اين کشور ترکيبي از سنتي، ترکي، ايراني، پاپ، آمريکايي و ... است.

در اين کشور مردم اديان مختلفي را دارند. حدود 47 ميليون از مردم اين کشور، مسلمان (اهل تسنن)، 18 ميليون نفر علوي، 1 ميليون نفر شيعه و 750 نفر پيرو ديگر اديان هستند و يا اصلا ديني ندارند. در اين کشور مساجد و کليساها در کنار هم قرار دارند و نشان دهنده اين است که مردم اين کشور به اديان مختلف احترام مي‌گذارند.

زبان رسمي مردم اين کشور ترکي است. بخشي از مردم اين کشور کرد هستند که آن‌ها هم باز زبان ترکي و هم با زبان کردي صحبت مي‌کنند. البته ناگفته نماند که مردم ترکيه براي اينکه بتوانند با توريست‌ها ارتباط برقرار کنند، به زبان انگليسي تسلط خوبي دارند.

شرايط اقتصادي ترکيه چگونه است؟

براي آن که بدانيم هزينه‌هاي زندگي در استانبول چگونه است بايد بفهميم کهک شرايط اقتصادي ترکيه چگونه است. صنعت گردشگري يکي از مهم‌ترين منابع اقتصادي ترکيه است. اين کشور در طول سال به طور ميانگين حدود 40 ميليون گردشکر دارد؛ که سود و گردش مالي زيادي را براي اين کشور به ارمغان مي‌آورد. اگر بتوانيد يک شغل در زمينه گردشگري براي خود فراهم کنيد ديگر نيازي نيست نگران هزينه‌هاي زندگي در استانبول باشيد. ترکيه جزو کشورهاي سنتي-مدرن محسوب مي‌شود. چون علاوه بر گردشگري حدود 35 درصد از مردم آن در حوزه کشاورزي کار مي‌کنند. محصولات کشاورزي اين کشور کتان، تنباکو، زيتون و ... است. واحد پول اين کشور لير است.

هزينه‌هاي زندگي در ترکيه چگونه است؟

هزينه‌هاي زندگي در هر کشوري به نوع زندگي فرد، نوع خوراک، محل زندگي، پوشاک و ... بستگي دارد؛ اما اگر بخواهيم ميانگيني از هزينه‌هاي ماهانه در کشور ترکيه را بيان کنيم بايد بگوييم که در حدود 2.500 تا 3.000 لير در ماه است. تحصيل در ترکيه اگر در دانشگاه‌هاي دولتي باشد که نيازي به هزينه نيست و رايگان است و در دانشگاه‌هاي خصوصي سالانه در حدود 10.000 تا 30.000 لير بايد بپردازيد. ميزان هزينه‌هاي تحصيل به نوع رشته، نوع دانشگاه و مقطع تحصيلي بستگي دارد.

عضويت ترکيه در اتحاديه اروپا

از آن جايي که کشور ترکيه از نظر هزينه به ايران خيلي نزديک است مورد استقبال افراد زيادي قرار گرفته است. با توجه به سياست‌هاي اقتصادي کشور ترکيه بسياري از سران اين کشور سعي داشته‌اند تا کشور خود را در زمره کشورهاي اروپايي بدانند؛ و براي اينکه اين عمل به واقعيت تبديل شود تقاضاهاي زيادي براي اينکه بتواند در اتحاديه اروپا عضو شوند را ارائه داده‌اند. بديهي است که اگر اين اتفاق بيفتد اقتصاد ترکيه و سطح رفاه اين کشور به طور چشم گيري پيشرفت خواهد کرد؛ و اين کشور با سرعت بسيار بالايي رشد خواهد کرد.

تورم در ترکيه چگونه است؟

تورم قيمت مصرف کننده در ترکيه 14.60 درصد براي سال 2020 بوده است. انتظار مي‌رود تورم قيمت مصرف کننده در ترکيه زير 10 درصد براي سال 2021 باشد. قيمت مواد غذايي با کاهش تورم مسکن و حمل و نقل سريع‌تر افزايش يافت. همچنين توجه داشته باشيد که بانک‌ها از سال 2021 حدود 14 تا 17 درصد سود ليره ترکيه را پرداخت مي‌کند.

حداقل دستمزد در ترکيه چقدر است؟

حداقل دستمزد در ترکيه از سال 2021 به 2،825 لير ترکيه در ماه با احتساب پرداخت هزينه‌هاي بهداشت و درمان و بازنشستگي توسط کارفرمايان افزايش يافت.

اگر بخواهيم استانبول را با ديگر کشورها مقايسه کنيم، مي‌توان گفت که استانبول شهري ارزان است. هزينه‌هاي زندگي در استانبول براي مواد غذايي روزانه، سوپر مارکت‌ها، مراقبت‌هاي پزشکي، لباس محلي، کمک‌هاي خانگي، غذاهاي محلي، سبزيجات و ميوه‌هاي تازه در بازارهاي هفتگي ارزان است.

اما بر عکس هزينه‌هاي مانند گازوئيل، اتومبيل، الکل، کالاهاي وارداتي (مانند لوازم الکترونيکي، تلفن همراه، دوربين و کامپيوتر) بسيار هزينه‌هاي گران‌تري هستند.

درباره سيستم آموزش عالي ترکيه

کشورهاي در حال توسعه در واقع اقتصاد نوپايي دارند و شکاف طبقاتي در آن‌ها بسيار ديده مي‌شود. همين شکاف باعث مي‌شود تا تخمين دقيقي از قيمت‌ها و هزينه‌هاي زندگي در آن کشور بدست نيايد. چرا که هزينه‌هاي زندگي در هر منطقه از آن کشور کاملا با يکديگر متفاوت است. همچنين مواردي مانند تورم و بالا و پايين شدن قيمت‌ها باعث مي‌شود تا نتوانيم تخمين درستي از ميزان هزينه زندگي در آن کشور را بدست آوريم. به طور کلي ميزان هزينه‌هاي زندگي در استانبول 55 درصد کمتر از آمريکا است. همچنين ميزان بهاي اجاره در ترکيه 82 درصد کمتر از ايالت متحده آمريکاست.

در سال‌هاي اخير دانشجويان زيادي از ايران براي تحصيل به ترکيه رفته‌اند چرا که کيفيت آموزشي دانشگاه‌هاي ترکيه هم‌تراز با دانشگاه‌هاي اروپا است. ترکيه انواع و اقسام دانشگاه‌هاي خصوصي و دولتي را دارد که دانشگاه‌هاي دولتي به صورت رايگان است و دانشگاه‌هاي خصوصي بايد شهريه‌اي پرداخت کنيد؛ که برترين دانشگاه‌هاي آن عبارت اند‌از: دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه استانبول، دانشگاه فني خاورميانه، دانشگاه اژه، دانشگاه آنکارا، دانشگاه فني استانبول و دانشگاه قاضي.

هزينه اقامت در استانبول

مهاجران و تازه واردان استانبول مي‌دانند که محل اقامت بزرگ‌ترين هزينه آن‌ها خواهد بود. نواحي مرکزي شهر و خط ساحلي داراي ارزشمند‌ترين خانه‌ها و اقامتگاه‌هاي لوکس هستند. مناطقي مانند بشيکتاش، باکرکوي، کاديکوي، جهانگير، ساري ير، آتاکوي، اورتاکوي، شيشلي، ببک، لوازيوم، ماسالاک، لونت، اتيلر و تکسيم به ترتيب گرانترين مناطق استانبول هستند.

مناطقي در حومه استانبول مانند Silivri، Sancaktepe، Avcilar، Beylikduzu، Sultangazi، Catalca و Basaksehir به ترتيب ارزان‌ترين مناطق هستند.

متوسط قيمت اجاره خانه براي کل استانبول حدود 18 تا 20 لير براي هر متر مربع است، به اين معني که يک خانه 100 متري اجاره آن بين 1800 تا 2000 لير است؛ اما قيمت اجاره مسکن در مناطق ارزان قيمت بين 10 تا 13 لير در متر مربع است، به اين معني که يک خانه 100 متري قيمت اجاره آن چيزي حدود 1000 تا 1300 لير است.

در مناطقي که دانشگاه‌ها هستند، قيمت خانه‌هاي مبله 25 تا 30 درصد گران‌تر است. همچنين توجه داشته باشيد که متوسط قيمت اجاره مسکن هر ساله در استانبول حدود 30 درصد افزايش مي‌يابد. مناطق بشيکتاش و ساري ير با اجاره خانه با متوسط قيمت اجاره مسکن 4000 لير گران‌ترين آن‌ها هستند. با اين حال، Bakirkoy با متوسط قيمت اجاره خانه 3500 لير و حدود 3000 لير براي Kadikoy و Beykoz وجود دارد.

صورت حساب متوسط خانوار در استانبول

اگر استانبول را با ساير کشورها مقايسه کنيم، مي‌توان گفت که هزينه‌هاي زندگي در استانبول بسيار ارزان است. در زير ممکن است متوسط قيمت خانوار در ماه در استانبول را مشاهده مي‌کنيد.

برق: 150 تا 180 لير در هر ماه.

آب و فاضلاب: 60 تا 80 لير در ماه.

گاز طبيعي براي گرم کردن آپارتمان: 800 تا 1000 لير در ماه.

تلفن، اينترنت، تلوزيون ديجيتال و GSM: از آنجا که بين شرکت‌هاي بزرگ ارتباطات و سرگرمي در ترکيه رقابتي وجود دارد، شما مي‌توانيد همه را در يک بسته تلفن + اينترنت + تلوزيون ديجيتال با قيمت حدود 150 تا 200 لير در ماه و GSM براي 50 تا 70 لير در هر ماه را تهيه کنيد.

هزينه‌هاي مشترک: 100 تا 850 لير در ماه بسته به خدماتي مانند گرمايش عمومي، دربان، امنيت، امکانات و غيره بايد بپردازيد.

هزينه غذا و نوشيدني

صبحانه ترکي خوبي را مي‌توانيد براي يک نفر از 3 تا 5 يورو آن هم ساندويچ و چاي در يک مکان زيبا بخوريد؛ اما ما فرض مي‌کنيم که صبحانه رايگان را در خوابگاه يا هتل خود صرف خواهيد کرد.

قيمت متوسط وعده غذايي براي يک نفر در يک رستوران ميان رده در هنگام ناهار و شام حدود 7 يورو خواهد بود. مي‌توانيد به جاي رفتن به رستوران يک نوع نان خرد شده با کنجد که شبيه به نان شيريني است را با چاي و يا يک ساندويچ براي نهار و شام خود تهيه کنيد که کمتر از 1 يورو شود.

به طور کلي مي‌توان گفت شما به طور متوسط حدود 20 يورو در روز براي يک نفر براي صرف غذا و نوشيدني نياز پيدا مي‌کنيد.

هزينه حمل و نقل عمومي در استانبول

يکي ديگر از هزينه‌هاي زندگي در استانبول حمل و نقل است؛ که استفاده از وسايل حمل و نقل عمومي ارزان‌ترين راه و ايمن‌ترين راه براي رفت و آمد در استانبول است. حمل و نقل عمومي استانبول شامل اتوبوس، مترو، متروباس، تراموا، تله کابين، تاکسي‌هاي مشترک و کشتي‌ها است.

نحوه توزيع هزينه‌هاي زندگي در استانبول

ترکيه يکي از همسايگان ايران است و کشور گراني نه تنها براي شهروندان خارجي بلکه براي شهروندان ايراني هم نيست. در حال حاضر ترکيه از ايران ارزان‌تر است! شاخص قيمت‌هاي مشتري در ترکيه 2020 حدود 15.40 درصد پايين تر از ايران و متأسفانه همزمان قدرت خريد ترک‌ها 80.55 درصد بالاتر از ايراني‌ها است.

متوسط درآمد ماهيانه در ترکيه

شرايط کاري در ترکيه زياد ايده آل نيست چرا که نرخ بيکاري در اين کشور حدود 12 درصد است. پس در نتيجه افراد زيادي در اين کشور بيکاراند و شغلي ندارد و خب طبيعتا پيدا کردن شغل براي خارجي‌ها بسيار سخت است. البته افرادي که از دانشگاه‌هاي برتر ترکيه مانند حاجت تپه يا آنکارا فارغ التحصيل شده‌اند اگر بتوانند به راحتي به زبان‌هاي ترکي و انگليسي صحبت کنند مي‌توانند به آساني شغلي با درآمد بالا پيدا کنند.

پردرآمد‌ترين شغل‌ها در ترکيه

همان طور که گفتيم هزينه‌هاي زندگي در استانبول زياد نيست؛ اما يکسري از مشاغل هستند که درآمد بالايي دارند و باعث مي‌شود تا صاحبان آن مشاغل زندگي سطح بالايي داشته باشند. طبق آماري که در سال 2020 انجام شده شغل‌هايي مانند جراح مغز و اعصاب، متخصص گوارش، متخصص قلب و عروق، داندانپزشکي، مدير امور اقتصادي، فيزيوتراپ، مهندس هسته‌اي و قاضي جزو پر درآمدترين مشاغل در ترکيه است.

يکي از راه‌هاي مهاجرت به ترکيه از طريق تحصيل است. گرفتن اقامت از طريق تحصيل براي افرادي که به دنبال تحصيل ارزان در دانشگاه‌هاي مورد تاييد وزارت بهداشت هستند، يکي از بهترين راه‌هاست.

معايب و مشکلات زندگي در ترکيه کدام‌اند؟

  • يکي از مشکلاتي که مسافران خارجي دارند اين است تنها افرادي که با گردشگران در ارتباط هستند، انگليسي صحبت مي‌کنند و ديگر مردم علاقه‌اي به صحبت کردن به زبان انگليسي ندارند و اين براي آن‌هايي قصد زندگي دارند مشکل آفرين است.
  • بالا بودن هزينه‌هايي مانند مواد غذايي، هزينه درمان و تحصيل در دانشگاه‌هاي خصوصي يکي ديگر از مشکلات است.

هم اکنون، شرايط اخذ اقامت در ترکيه به چه صورت است؟

تا اينجاي مقاله هزينه‌هاي زندگي در استانبول چگونه است به بررسي قيمت زندگي در ترکيه پرداختيم. اگر شما قصد مهاجرت به ترکيه را داريد، چند راه براي اين کار وجود دارد که هر کدام از آن‌ها محاسن و معايب خاص خود را دارد. همکاران ما در موسسه پورتال ترکيه براي ارائه مشاوره و گرفتن اقامت در ترکيه و ديگر کشورها در خدمت شما هستند.

پرتکرارترين سوالات در خصوص هزينه‌هاي زندگي در استانبول

1. آيا ترکيه براي زندگي کردن يک دانشجو گران است؟ کشور ترکيه در مقابل خيلي از کشورهاي اروپايي بسيار ارزان قيمت است. به عنوان مثال هزينه‌هاي زندگي در استانبول ماهانه به جز اجاره مسکن چيزي حدود 370 يورو است که اين به نسبت ديگر کشورها کم است.

2. هزينه اجاره در ترکيه چقدر است است؟ به طور ميانگين اگر بخواهيم بگوييم ماهانه 200 يورو است.

3. درآمد در ترکيه چه ميزان است؟ اگر بخواهيم درآمد را به طور ماهيانه بگوييم مي‌توان گفت 868 دلار است.

4. هزينه‌هاي تحصيل در ترکيه چه ميزان است؟ دانشگاه‌هاي دولتي در ترکيه داراي شهريه‌هايي در حدود 600 تا 1500 دلار در سال است.

5. آيا دانشجويان خارجي مي‌توانند در کنار درس کار کنند؟ خير! چرا که کار دانشجويي براي دانشجويان خارجي در ترکيه ممنوع است.

آنچه در مقاله هزينه‌هاي زندگي در استانبول به بيان آن پرداختيم

همان طور که در مقاله هزينه‌هاي زندگي در استانبول چگونه است خوانديد کشور ترکيه يکي از ارزان‌ترين کشورهاست که داراي آب و هواي معتدل و مردماني خون گرم و مهربان است. اگر بتوانيد شغلي مناسب در ترکيه پيدا کنيد مي‌توانيد شرايط يک زندگي ايده آل را براي خود و خانوادتان فراهم کنيد؛ اما اگر براي تحصيل به آنجا مي‌رويد سعي کنيد وارد دانشگاه‌هاي دولتي شويد چرا که تمامي هزينه‌ها براي شما رايگان است. مهم‌ترين نکته‌اي که نبايد آن را فراموش کنيد اين است که اگر قصد زندگي در ترکيه را داريد حتما بايد زبان ترکي را ياد بگيريد. چرا که مردم ترکيه تمايل دارند فقط به زبان ترکي صحبت کنند و به ديگر زبان‌ها تمايلي ندارند. به طور کلي مي‌توان گفت هزينه‌هاي زندگي در استانبول بسيار کمتر از ايران است. براي کسب اطلاعات بيشتر پيشنهاد مي‌کنيم حتما سري به وب سايت پورتال ترکيه بزنيد.

 

دانلود رایگان ...
ما را در سایت دانلود رایگان دنبال می کنید

برچسب : هزینه‌های,زندگی,در,استانبول,چگونه,است؟, نویسنده : sam askpapers3 بازدید : 279 تاريخ : دوشنبه 4 اسفند 1399 ساعت: 5:15

لینک دوستان

خبرنامه